Astăzi, 25.05.2023, de ziua Înălțării Domnului și cu ocazia Zilei Eroilor, reprezentanții Primăriei Orașului Bolintin-Vale, alături de cetățeni și de cadrele didactice, au participat la slujbele de pomenire oficiate de preoții din localitățile orașului, au adus omagii, au aprins lumânări, au depus flori și coroane la monumentele eroilor din Bolintin-Vale, Malu Spart și Crivina.

Cu această ocazie, domnul primar Daniel Trăistaru a ținut un scurt discurs participanților  la comemorarea eroilor neamului:

„Bună ziua, Hristos S-a Înălțat! Vă mulțumesc tuturor și vă respect pentru că ați venit astăzi, aici, într-un număr atât de mare!

Ne-am adunat pentru a-i comemora pe înaintașii noștri, aceia care și-au pierdut viața în luptă pentru ca noi să avem astăzi o țară liberă, un stat unitar, liber și independent.

Cred că această zi, în afară de comemorarea la care luăm parte, ar trebui să fie o sursă de inspirație. O sursă de inspirație pentru viitor, pentru noi toți, dar mai ales pentru tânăra generație, ai cărei reprezentanți, din pacate, lipsesc de la această ceremonie. Este prima data când în Bolintin-Vale lipsesc copiii de la comemorarea eroilor neamului și sper sa fie și ultima. Însă, avem lângă noi, aici, formatorii tinerei generații.

Trebuie ca dascălii să fie o sursă de inspirație pentru tineri și să le ofere acele valori ce au fost oferite generațiilor mai în vârstă. Cred că fiecare, prin ceea ce facem, prin munca noastră, în profesia noastră, în relațiile interumane dintre noi, putem să facem bine și să fim, în principiu, mai buni. Adică astăzi să fim mai buni decât am fost ieri.Și cred că, picătură cu picătură, aici, în comunitatea noastră locală, în țara noastră, în lumea aceasta, prin bunătate, cred că avem puterea să mergem împreună mai departe și să rezolvăm multe din lucrurile și provocările vieții de zi cu zi.

Vă mulțumesc!”

Ziua Eroilor este o sărbătoare națională din România pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. În România prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români. Această dată a fost stabilită ca urmare a Tratatului de la Versailles unde țările beligerante s-au obligat prin semnarea tratatului la întreținerea mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a monumentelor comemorative de război dedicate acestora.

În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului 

Sursa: Wikipedia (https://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_Eroilor)


Galerie foto

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Sari la conținut