Dragi cetățeni ai orașului Bolintin-Vale,

Suntem la începutul unui nou an al vieții și al comunității noastre. Este vremea bilanțului și a planurilor de viitor.

Uitându-ne spre anul ce tocmai s-a încheiat, observăm că a fost unul al începutului reconstrucției orașului nostru.

Au fost demarate sau finalizate lucrări de investiții, mari și mici: a fost pusă în funcțiune parcarea din centrul orașului, au fost reabilitate dispensarele din Malu Spart și Crivina, au fost realizate stații de îmbarcare pentru transportul în comun, a fost inaugurată sala de sport din incinta Liceului Tehnologic, au demarat lucrările de extindere a școlii din Malu Spart, a fost asfaltat drumul județean DJ 601, au fost reparate drumurile comunale din Crivina (DC 133) și din Suseni (DC 189), s-a înființat un WC public în Bolintin-Vale, au demarat lucrările de modernizare a trotuarelor în zona centrală etc.

Dar, poate cel mai important, s-au parcurs etapele administrative și s-au obținut finanțări pentru proiectele de avengură ce vor urma: extinderea rețelelor de apă și de canalizare în Bolintin-Vale, înființarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Malu Spart-Suseni, reabilitarea drumurilor de interes local din Bolintin-Vale, realizarea unei clădiri administrative (inclusiv birouri pentru poliția locală), dotarea și echiparea școlilor.

Altele, sunt în diverse faze de proiectare sau avizare/aprobare, cum ar fi: reabilitarea Școlii Vechi, înființarea unui nou parc cu suprafața de peste 1 ha în Bolintin-Vale, extinderea spitalului orășenesc cu o clădire nouă (inclusiv unitate de primiri-urgențe), extinderea gradiniței din Bolintin-Vale, extinderea Școlii Generale din Malu Spart, reabilitarea Școlii Generale din Bolintin-Vale, modernizarea Liceului Tehnologic Dimitrie Bolintineanu, modernizarea și eficientizarea iluminatului public, sensuri giratorii în intersecțiile importante, asfaltarea drumului județean  DJ 412 D către Mănăstirea Bunavestire etc.

Împreună, am organizat evenimente frumoase menite sa reînvie plăcerea de a fi împreună. Reamintim câteva dintre ele: Toamna Culturală Bolintineană, Ziua Copilui, Crăciun din inimă de copil, Competiția internațională Gedoteam Open 2017, lansarea monografiei orașului Bolintin-Vale.

Realizările anului trecut sunt dovada și ne dau speranța că împreună putem reconstrui comunitatea și orașul nostru.

Anul 2018 îl putem considera un an al proiectelor majore. Știm că fără sprijinul autorităților centrale și județene nu putem finanța și implementa proiectele noastre. Tot la fel, știm că fără răbdarea și înțelegerea dumneavoastră, cetățenii acestui oraș, ne va fi greu să le ducem bun sfârșit. De aceea, în speranța că nu abuzăm, vă rugăm să fiți în continuare alături de noi.

Suntem deja în Anul Centenar, o bornă importantă a istoriei națiunii noastre. Avem datoria de onoare de a cinsti moștenirea lasată de înaintașii noștri și de a o da mai departe generațiilor următoare. O putem face fiind uniți și construind o țară cu care să ne mândrim. Haideți să începem cu orașul nostru!

Vă doresc tuturor un An Nou în care sa fiți sănătoși, să vă bucurați de viață și în care să construim bine, împreună!
La mulți ani, bolintineni! La mulți ani, Bolintin-Vale!

Cu drag,

Daniel TRĂISTARU

Primarul Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Primăria Orașului Bolintin-Vale

Sari la conținut